Header Ads

طريقة عمل البيتزا

طريقة عمل البيتزا



المقادير
كوب ونصف دقيق+قطعة خميرة مذابة فى ماء دافىء وسكر بسيط+ملعقة عسل نحل وهو دة السر+ملعقة ملح صغيرة+معلقتين زيت+ماء حسب الدقيق
الطريقة
نضع المقادير الجافة اولا وقلبهم وبعدين الماء حبة حبة لحد لما تتلم العجينة من الطبق॥نعجنها لمدة 5 دقايق باليد ॥ونغطيها بقى ببلاستيك ونتركها تخمر لمدة ساعة تقريبا او اكثر..بجيب دقيق ونرشة من تحتها ونفردها بالنشابة..ونحط دقيق برضو من فوقها ونفرد..بعدين ننظف الدقيق اللى فوقها بفرشة ونحطها بقى ف الصينية ونحط اى حشوة انتى عيزاها وندخلها الفرن من غير جبنة لمدة 8 دقايق كدة ونخرجها نرشلها الجبنة وحبة زيت عشان الجبنة تسيح مع بعضها على الوش
الطريقة

العجينة :
كيلو دقيق+ معلقة كبيرة خميرة+ نص معلقة ملح +نص معلقة سكر+ كوب زبادي
الصوص:
كيلو طماطم + 2معلقة زعتر + 2بصل + 2 ثوم
بتزا تيوليتنانا :
موتزازيلا + جبنة مبشورة + انشوجة + زعتر طازج
بيتزا مرجلينا :
موتزاريلا + حبنة مبشورة + ريحان + زعتر + جبنة ريكفورد
بيتزا كالتسوني
: طماطم + مشروم +رومي مدخن + موتزاريلا + زعتر
هناك 3 انواع من العجائن منها الطري ومنها الكرسبي او المقرمش وعليكي ان تختاري ما تفضليه
الاولي: هي نفس المقادير باستخدام الزبادي (البتزا الطريه)
الثانيه تعجن بماء فقط بدون زبادي
الثالثه:بعد العجن نضيف لها 1/2 كوب زيت (وده الي بيديها القرمشه)
تخلط كل المقادير جيدا سواء بالعجان او باليد ثم اتركها ترتاح لمده 1/2 ساعه
بعد التخمر افردها بايدي وارش تحتها دقيق حتي اصل لسمك المناسب
في صينيه اضع بعض الزيت واكمل فردها في الصنيه ثم يوضع علها صوص الطماطم وابعد عن الاطراف توضع الحشوه تبع نوع البتزا المفضله وتدخل الفرن من 7 الي 8 دقائق وبلهنا والشفا
ملحوظه: البتزا الكالتسوني تو ضع الحشوه علي احدي نصفيها وتغلق مثل القطايف ويلمع الوجه بالبيض وممكن وضع بعض الحشوه علي السطح لتبين نوع الحشوه
صورة ‏مطبخنا العربي‏.

ليست هناك تعليقات:

يتم التشغيل بواسطة Blogger.